Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Multitalent Farida Van Den Stoom

 

altFarida Van Den Stoom is een creatief multitalent. Wat houdt dat in? Op haar visitekaartje staan 2 creatieve beroepen die zij met veel plezier uitoefent: namelijk actrice en interieur stylist.Wij spreken Farida bij een C&A-event waarbij Frans Molenaar samen met Irene Van De Laar een recyclingkoker in werking brengen waarin de klanten tegen 5% korting bij een nieuwe anakoop hun ongewenste kleertjes kunnen dumpen. Farida is een multitasker en daar toevallig terecht gekomen.

Ze heeft ook opgetreden in tv series als Rozengeur en wodkalime en opvallende commercials zoals Sonja van Bolletje. Enthousiast als ze is deed ze er styling "een beetje bij" totdat ze mocht meelopen met een bekende interieur stylist van het magazine VT wonen. En daar heeft de leergierige en alerte multitasker ook weer veel van opgestoken.

Over de recycle actie van C&A is Farida heel positief. Ze vindt het erg te waarderen dat Frans Molenaar en Irene Van Der Laar zich inzetten hiervoor.

"Zelf spoor ik regelmatig unieke vondsten op bij vintagewinkels, zoals het ragfijne witte jurkje ik nu draag. Het is misschien gek maar als ik style of acteer voel ik me heerlijk. Er zijn ook zoveel raakvlakken tussen deze 2 beroepen."

O ja? Hoe bedoelt zij dat?
"Het gaat er steeds om een bepaalde sfeer of gevoel creëren. Maar dat moet je ook leren te doseren. En heel leuk is ook het kunnen mixen van verschillende stijlen. Ik voel me gewoon heel gelukkig als ik op die verschillende manieren mijn creativiteit voor anderen kan inzetten. Daarom ga ik ook graag naar fashionshows kijken en kan ik de details in couture enorm waarderen."

Er zijn veel meer mensen dan vroeger die zich met totaal verschillende werelden bezig houden en daar kracht en inspiratie uit halen. Vroeger werd daar op een heel enge manier op gereageerd. Iemand met een hoge functie die toen 'betrapt werd' bijvoorbeeld op het houden van duiven of zoiets werd daarom vreselijk afgekat. En iemand die een gewoon baantje had om geld te verdienen en erbij prachtig schilderde kreeg nagenoeg geen voet aan de grond. En een BN-er moest ook uit het zich blijven als zij ofhij er een gewoon baantje bij had. Anders werd er collectief op zo iemand neergekeken...

"Maar dit is heel bekrompen en niet realistisch hoor... Dat is toch wel totaal iets van vroeger want dit is juist een tijd vol uitdagingen. Het is nu van groot belang meerdere kanten van jezelf te ontwikkelen ," reageert Farida. "Als ik daar ook nog mensen mee kan ontroeren en heel misschien ook verder helpen, ben ik intens gelukkig."

Farida is binnenkort te zien in de online tv serie Blue Berry Rose.

Meer over haar activiteiten bij allfarida.com en allfarida.com/fstyling.html