Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Anne Van Weenen te zien in The Face

altZij is 15 jaar en belandde tamelijk onverwacht in The Face. Dat is een realityshow op tv waarin modellen met elkaar strijden om de titel The Face. De modellen worden daarbij begeleid wordt door een coach. De coaches staan de deelnemers met raad en daad terzijde. De winnaar van The Face krijgt een internationaal modellencontract en een campagne van L'Oréal Paris. Anne Van Weenen deed mee aan The Face...

Anne Van Weenen droomde er nooit van om model te worden. Sommige mensen hadden haar wel eerder voorgesteld dat zij zich daarvoor bij een bureau kon inschrijven maar school en diploma halen was voor Anne een prioriteit.Maar toen werd zij ergens gescout en heeft zich ingeschreven bij een bureau. Daardoor leerde zij ook om te gaan met fotoshoots. Ook heeft zij al in grote catwalkshows mogen meelopen.

Als je nog op school zit en 15 bent is dat een intense ervaring. Anne woont in Kapelle gaat het liefste met vriendinnen shoppen of een terrasje pakken. Vriendinnen en familie zijn alles voor haar. Haar hobby is paardrijden.

Bij The Face werd zij gecoacht door het topmodel Frederique van der Wal wat zij een mooie ervaring vond omdat zij er veel van leerde.

"Mijn sterkste punt is dat ik verschillende gezichten hebt en er op elke foto anders uit zie. Ook heb ik volgens anderen een mooi loopje. Punten waar ik op moet letten is hoe ik me presenteer bij een casting. " zegt Anne Van Weenen die superblij is dat ze aan The Face heeft mee mogen doen. Er waren heel veel mooie meisjes die aan het programma meededen maar Anne kwam toch tot de halve finale.

"Ik heb nu in ieder geval al professionele foto’s voor mijn portfolio en ik heb er veel van geleerd! Ik heb zoveel nieuwe mensen ontmoet... Zelf ben ik nog maar 6 maanden bezig met modellenwerk. Dat is niet zo heel lang maar ik heb al een mooie portfolio opgebouwd!"

Voorlopig volgt Anne VMBO-T op het Goese Lyceum in Goes. Maar haar 'looks" en haar kalme en vriendelijke optreden laten vermoeden dat er wel snel een goed modellenbureau in haar talent geïnteresseerd zal zijn.

Voor geïnteresseerden in de nieuwe media: Anne is te volgen op hyves, facebook en twitter @X_AnnevW.