Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Cees Dam opent Canal Catwalk

 

altAMSTERDAM – Maandag 21 mei 2012 is in Amsterdam de eerste Canal Catwalk georganiseerd. Het was een grote eer voor de organisatie van Dutch Fashion Day dat de bekende architect prof. Cees Dam van de Canal Catwalk op deze stralende eerste Dutch Fashion Day 2012 bij Hotel Pulitzer aan de Prinsengracht de opening verrichtte. Na deze officiële opening gaf hij het woord aan de voorzitter van de Stadsdeelraad Centrum van de Gemeente Amsterdam.

Mevrouw Yellie Alkema hield een korte toespraak waarin zij evenals Cees Dam verwees naar de onmiskenbare connectie tussen 'het modegevoel' en cultuur. Beiden waren eenstemmig van oordeel dat de Canal Catwalk als een nieuwe frisse verschijning in de fameuze hoofdstedelijke grachtensfeer mag worden begroet.

De  roodharige Yellie Alkema, de charmante raadsvoorzitter van de Deelraad Centrum van de Gemeente Amsterdam, was voor dit speciale mode-event in een aantrekkelijke paarse combi gestoken en droeg daarbij luxueuze paarse pumps. Het is een genoegen te kunnen constateren dat ook juist onder onze politici in verschillende partijen de laatste jaren zoveel dames met girlpower zich steeds weer zo representatief weten te kleden.

Professor Cees Dam ook bekend door verschillende gastcolleges werkt samen met zijn zoon Diederik, eveneens een bekend architect, in Dam & Partners Architecten. Eén van de vele hoogtepunten uit zijn carriére was zijn concept van de Stopera. Dat was een ontwerp dat als een schokgolf de meest uiteenlopende reacties opriep.

Op 30 september 2007 werd hij benoemde tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor zijn bijzondere verdiensten. Een zeer hoge onderscheiding die hij vooral kreeg voor zijn inzet voor de architectuur en cultuur als onderdeel van een duurzame samenleving. Ook werd hij geëerd voor zijn inspanningen om de kennis van de bouwkunst te vergroten.