Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Hans Ubbinks VakantieDoeboek

altHans Ubbink lanceert alweer de 10de editie van het VakantieDoeboek! Tien jaar geleden vroeg iedereen zich af wat Hans Ubbink in hemelsnaam bedoelde met een VakantieDoeboek voor volwassenen, maar inmiddels is het inspirerende boek een begrip. De speciale 10de editie, die medio mei uitkomt, daagt ons, ook dit keer weer, uit onszelf niet zo serieus te nemen. De boodschap is duidelijk: Enjoy life!

En dat is een bemoedigende instelling want onderzoeken hebben uitgewezen dat een flink aantal mensen lang niet zoveel van hun vakantie weten te maken als men in het algemeen weet voor te spiegelen. Veel mensen zijn inderdaad dolenthousiast en trekken rond door de hele wereld. Anderen worden tijdens hun vakantie ziek van ongenoegen. Ze willen veel liever thuis zijn. Of in de buurt van hun huis.

Juist voor mensen die het bekende type vakantie maar matig kunnen waarderen is het dan ook maar beter te beseffen dat iedereen op haar of zijn eigen manier dingen leuk vindt. Je kunt daarom het beste op jouw eigen manier voor of tegen een bepaald soort vakantie kiezen om dan precies dat te doen waar jij echt plezier in hebt. En lezen is voor veel mensen ook een groot genoegen.
 
Deze bijzondere editie van het VakantieDoeboek bevat een aantal heel aparte bijdrages van onder andere Francine Oomen, die laat zien hoe je de boel bij elkaar jat! Heftig... Van Bart Chabot en familie, die te hard van stapel lopen. Eddy Posthuma de Boer, die aan het tafelen slaat en Rob Kamphues, die er op wielen op los leeft. (Dan hoor je tenminste alles eens rechtstreeks van hemzelf in plaats van uit 'De Bladen').

Maar ook Jan van Mersbergen, winnaar van de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2011, René Appel, Marcel Rözer en Henk Rijks komen uitvoerig aan het woord. Verder bevat dit VakantieDoeboek leuke, grappige en eerlijke interviews met mensen die vakantie als lifestyle hebben. Zoals een stewardess.

Verder lees je ook hoe Ken het er vanaf brengt zonder Barbie. En ten slotte zie je in deze editie ook hoe het nieuwe Nederland, in een kwartetspel, netjes op een rijtje, lekker zichzelf staat te wezen.

Naast verhalen omvat het inspirerende boek veel vakantie-doe-dingen zoals kruiswoordpuzzels, Memory-spellen en recepten. Het Hu.man Holidays VakantieDoeboek #10 is verkrijgbaar via internet op humanholidays.com en ligt vanaf mei 2012 bij de betere boekhandel.