Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

400 jaar grachtengordel? Swing it out Amsterdam!

 

altAMSTERDAM – In 2013 viert Amsterdam feest. De Amsterdamse grachtengordel bestaat vierhonderd jaar, de musea zijn weer open en tal van jubilea vallen samen. Woensdag 30 mei presenteerde Welcom, het netwerk voor communicatieprofessionals in de Metropoolregio Amsterdam, een top 10 van ideeën om feestelijke activiteiten te organiseren in het jubeljaar 2013.

 De lijst met ideeén is overhandigd aan de Stichting Amsterdam 2013, verantwoordelijk voor de coördinatie van deze festiviteiten.

Amsterdams burgemeester Eberhard Van Der Laan, tevens beschermheer van Welcom, ziet graag hoe ‘het resultaat van 400 jaar ondernemerschap, creativiteit en diversiteit in 2013 worden gecombineerd.’ En ook Welcom, sinds 1946 het communicatienetwerk van en voor de Metropoolregio Amsterdam, sluit zich daar graag bij aan.

Communicatieprofessionals zijn dolenthousiast en bedachten in een uitvoerige brainstorm een top 10 feestactiviteiten.

“In 2013 moeten zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van Amsterdam en haar jubileumactiviteiten”, stelt Welcom-voorzitter Ronald Heister. “Honderden communicatie- en marketingprofessionals, die wonen en/of werken in de Metropoolregio Amsterdam hebben een jarenlange expertise op het gebied van evenementen en het hierover communiceren en opzetten van uitgekiende public relations. Wat zou het goed zijn als wij de gemeente Amsterdam vanuit onze kracht kunnen ondersteunen met de promotie van de stad voor dit feestjaar.”

Caroline Receveur van Stichting Amsterdam 2013 is nu al onder de indruk van de eerste resultaten. “Wij zijn oprecht blij verrast met wat Welcom presenteert”, zegt Receveur. “Ideeën zoals een in alle bars en restaurants verkrijgbare Amsterdam Cocktail, een multiculturele uitvoering van het Grachtenfestival, verlichte watertaxi’s, pratende gevels, die ook heel populair zijn in Berlijn... En couch surfen in grachtenpanden vinden wij ook heel bijzonder.”

Welcom werkt dan ook graag verder met Amsterdam 2013 aan uitvoering van de plannen. En de Amsterdammers en ongetwijfeld ook de vele toegestroomde toeristen zullen zich eveneens graag laten verrassen.