Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Will Broome exposeert in Nederland

AMSTERDAM - De Britse kunstenaar en illustrator Will Broome toont vanaf 6 juli zijn werk bij Gallery LaRaven aan de Herengracht. Op zijn expositie met de naam “animals animals animals” zijn onder meer papiersneden en reliëfs te zien.
Een van hem bekend thema is zijn idee dat er bij veel dieren achter de façade van schattigheid iets donkers schuilt. En dat luchtigheid en duisternis naast elkaar kunnen bestaan.

Will Broome: “Je moet aan mijn werk kunnen zien dat het niet perfect is, dat een mens het heeft gemaakt. Daar houd ik van. Ik vind het vreselijk als dingen perfect en te netjes zijn.”

Will is royaal geweest in zijn kleurgebruik. Hij heeft hiervoor zelf niet direct een verklaring: “Ik denk dat het komt doordat de zon scheen in Londen, voor de verandering. Het weer heeft een grote invloed op mijn stemming; ik zou eigenlijk beter in de Caraïben kunnen gaan wonen.”

Na zijn opleiding aan het Londense Central Saint Martins College of Art and Design heeft Will Broome een breed publiek bereikt. Hij werkte onder andere voor internationale toplabels als Marc by Marc Jacobs, Gucci, Missoni en Hugo Boss en merken als onna-onna, Topshop en Wedgwood. Maar ook voor magazines als POP, Dazed & Confused, Wallpaper en Vogue.

Broome's werk kenmerkt zich door humor. Zijn wrange blik, doorspekt met zwarte humor die inherent is aan de dagelijkse melancholie, belicht de duisternis van het alledaagse. Een herkenbare stijl heeft ervoor gezorgd dat hij een grote reputatie heeft opgebouwd bij internationale modekenners en kunstliefhebbers. Hij exposeerde eerder in Londen, Parijs en New York. Zijn inspiratie vindt hij in de dingen dicht bij huis; AC / DC, stripboeken en graffiti- en wc-muren.

Zijn expositie is te zien tijdens het Amsterdam Fashion Week Downtown-programma van 6 tot en met 27 juli 2012.

onna-onna, verzekeraar van belangrijke zaken in het leven van vrouwen, nodigde Will Broome uit om te exposeren.
De expositie wordt geopend op vrijdag 6 juli – 17.00 uur tot 22.00 uur en duurt tot t/m 27 juli in Gallery LaRaven op de Herengracht 132 in Amsterdam.
Gallery LaRaven is geopend van woensdag-zondag van 12.00u tot 18.00u.

alt