Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Casque d’or vol vurige passie

altCasque d’or, een klassieker met Simone Signoret is gerestaureerd en opnieuw te zien. Een film vol vurige passie en verraad. Allemaal in Casque d’or, een van Simone Signorets lievelingsfilms die in juli, augustus en september in het hele land te zien zal zijn. Een stralende Signoret als trotse prostituee en Serge Reggiani als stoere timmerman braken met Casque d’or door als internationale sterren.

Vanaf 11 juli begint in EYE ook het Simone Signoret & Yves Montand zomerprogramma. De première van het gerestaureerde Casque d’or vanaf 5 juli in EYE, filmtheater ’t Hoogt (Utrecht), Filmhuis Den Haag en de landelijke filmtheaters.

In deze klassieke film over verraad en dubbelspel schittert Signoret als trotse hoer die ongewild onheil veroorzaakt en de ware liefde leert kennen. Casque d’or (1952) werd bij uitbreng in eigen land neergesabeld, maar nadat Signoret de prijs voor beste actrice kreeg toegekend van de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) werd de film alsnog geprezen als een kunstzinnige schildering van de Parijse onderwereld rond de tijd van de ‘belle époque’.

Ook François Truffaut, redacteur van Cahiers du Cinéma en aanstormend nouvelle vagueboegbeeld, prees de film om zijn onopgesmukte verteltoon. Hij zag de film als tegelijkertijd grappig en tragisch, een zowel ‘tedere als heftige
vertelling over het schilderachtige, bloedige verleden.’

Casque d'or was een van Signorets lievelingsfilms; de opnameperiode omschreef ze als een van de gelukkigste periodes in haar leven.

EYE brengt de gerestaureerde versie nu uit in vijftien landelijke filmtheaters.