Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Addy ontwierp bruidsjurk prinses Carolina

 

altAfgelopen weekeinde trad prinses Carolina in het huwelijk met Albert Brenninkmeijer. Addy van den Krommenacker ontwierp de bruidsjurk voor deze bijzondere gelegenheid. De jurk heeft een kanten bovenkant en de rok bestaat uit lagen van zijde chiffon en organza, geappliqueerd met kant.

Het kant, verwerkt in zowel de jurk als de sluier, is het originele kostbare kant van de bruidsjurk van prinses Irene, die in 1964 in het huwelijk trad met prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme. Het kant werd destijds speciaal voor prinses Irene vervaardigd in de beroemde kantstad Brugge.

Addy en zijn team in Nederland en Italië hebben maandenlang gewerkt om het delicate kant te restaureren en te verwerken in de jurk en de sluier. Addy heeft de jurk 'Irene' gedoopt omdat de trouwjurk uit 1964 'Juliana' heette.

Tevens ontwierp Addy creaties voor Prinses Irene en Prinses Margarita. Prinses Irene droeg een fuchsia chantilly kanten jurk met een double shantung jasje en Prinses Margarita koos voor een aquablauwe combinatie, een zijde chiffon jurk met een bijzondere organza jas. Ook de hoeden waren van zijn hand.