Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Nieuw: de toiletvinder!

 

altJe kunt nu met je telefoon inderdaad het toilet vinden per speciale App. Voor wie het nog niet weet: een App is gewoon een programmaatje op je telefoon in zo'n blokje waar je op kunt klikken. Het kan voor sommige mensen ontzettend handig zijn om de nieuwe App BuikBuddy op je telefoon te hebben want deze wijst je onmiddellijk de weg naar het dichtsbijzijnde toilet.

Dat zoeken we op...

Eigenlijk is deze BuikBuddy (die al meerdere keer genomineerd is voor een prijs) bestemd voor mensen die door ziekte vaker naar het toilet gaan dan anderen. Nederland kent meer dan 50.000 mensen met dit ongemak. Maar ook gezonde mensen kunnen erg veel aan de App hebben. Er zijn meer dan 10.000 toiletadressen op te vinden in openbare toiletten, benzinestastions, hotels, gemeentegebouwen etc.

Marco Mok is directeur van DM Creatieve Communicatie in Haarlem. Zijn bureau heeft een aantal farmaceuten als klant en maakt de laatste tijd steeds meer Apps. Hij kent uit ervaring de problemen van darmpatiënten en besloot een App te maken waardoor je in een vreemde omgeving snel kunt opzoeken waar het toilet is. Er zitten op de nieuwe App nog meer functies voor patiënten maar wie dat wenst kan hier als persoonlijk gemak ook alleen de toiletvinder van de App op de telefoon plaatsen.

De BuikBuddy, is al gelanceerd voor gebruik op de iPhone en kan ook op mobiele telefoons, smartphones en andere apparaten zoals e-readers, autoradio’s en mediaspelers worden geplaatst.

Hij is kosteloos te downloaden in de App store van Apple en in Google Play (voorheen Android Market)