Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Eerste modeweek op het water

 

altAMSTERDAM – Over de hele wereld zijn er zogeheten modeweken op het land maar vanaf volgend jaar heeft Nederland de wereldpremière met de eerste modeweek op het water. De Floating Fashion Week (FFW) zal op 21 mei (Dutch Fashion Day) starten en worden georganiseerd in de Amsterdamse grachten. Dat heeft de organisatie van de Canal Catwalk bekendgemaakt. Dit jaar werd op 21 mei, tijdens de eerste Dutch Fashion Day, met succes onder buitenlandse media-belangstelling de eerste varende modeshow door de Amsterdamse grachten georganiseerd.

Floating Fashion Week 

De talentvolle ontwerper Sepehr Maghsoudi showde zijn creaties op een speciale rondvaartboot van de grootste rederij van Amsterdam. Maghsoudi zal volgend jaar de openingsshow verzorgen. Op de Floating Fashion Week zal naast couture ook veel aandacht zijn voor duurzame mode. Meerdere namen van ontwerpers worden binnenkort bekendgemaakt.

Tijdens de eerste Canal Catwalk werd couturier Sheila de Vries, die onder meer werkzaam is voor Koningin Beatrix, gelauwerd tot Dutch Designer of the Year 2012. De Canal Catwalk werd geopend door architect prof. Cees Dam.

Het internationaal bekende model Tahnee Nikita Frijters, dit jaar gekroond tot Dutch Model of the Year 2012, zal de organisatie van de Floating Fashion Week op zich nemen. Melissa Baas, Miss Bewonder Nederland en winnares van het RTL-programma Benelux’ Next Topmodel, is als ambassadrice verbonden aan de eerste modeweek op het water.

De koninklijk onderscheiden uitgever Phia Baruch is beschermvrouwe van de Dutch Fashion Day.