Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Cohen, Marijnissen, Terlouw en Geel over geluk

altElke dag opnieuw worden we om de oren geslagen met miljoenen en miljarden – duizelingwekkende bedragen in de vorm van kredieten, tekorten of begrotingen. Het vorige kabinet is gevallen op de bezuinigingen en de verkiezingen in september staan opnieuw in het teken van de beruchte 3%. Door al dit financiële geweld lijkt het alsof onze wereld uitsluitend nog uit cijfers bestaat... Cijfers die al dan niet kloppen. En natuurlijk, iedereen die wel eens flink rood heeft gestaan weet dat schulden niet bevorderlijk zijn voor de innerlijke rust.

De immateriële kwaliteiten van ons leven lijken in de politieke programma’s nauwelijks nog mee te tellen. Terwijl die in tijden van crisis misschien wel des te belangrijker zijn.

In de aanloop naar de verkiezingen zendt Radio 5 vier uitgebreide interviews uit met politici. Geen politici die op verkiezingstournee zijn en een politieke agenda moeten uitventen, maar politici langs de zijlijn – met pensioen (Jan Terlouw), vanuit de coulissen (Jan Marijnissen), op sabbatical (Job Cohen) of vanuit de denktank (Jacobine Geel). Radio 5 vroeg hen te reflecteren op de ideale maatschappij. Waar hangt ons geluk vanaf?

Uitzendingen:
Zaterdag 4 augustus, 16:00 uur: Job Cohen
Zaterdag 11 augustus, 16:00 uur: Jan Marijnissen
Zaterdag 18 augustus, 16:00 uur: Jan Terlouw
Zaterdag 25 augustus, 16:00 uur: Jacobine Geel