Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

AMFI Transit 2012 met speciaal programma

altDit weekend presenteerde AMFI Transit 2012 een speciaal programma in het World Fashion Centre in Amsterdam. Vanwege het 20-jarig bestaan van AMFI was de belangstelling groot voor het Transit event en de zaal overvol. AMFI is onderdeel van het domein Media, Creatie en Informaite van de HvA. Het instituut organiseerde voor de feestelijke gelegenheid een speciaal programma voor alumni en oud-medewerkers van AMFI, Mr Koetsier en Charles Montaigne.

AMFI Transit biedt een platform voor meer dan 125 afgestudeerden van de Design, Management en Branding afdelingen. Naast de viering van het afstuderen stond er op het programma met een catwalk show en een tentoonstelling.

Afstudeerders showen hun eindproduct van vier jaar studeren aan de hand van kunstzinnige, creatieve tentoonstellingen en de opmerkelijk innovatieve catwalkshow. Onder de deelnemers bevonden zich dew volgende eindejaarsstudenten: Monika Lovas, Katrien Wassenberg , Chi Gar Fung , Lina Beltran , Merel Groebbe , Sladjana Pengic, Bianca Provoost, Fleur Rossien, Nina Wormer, Lillie Akkermans, Nadine Wagner, Ayla Van Maarschalkerweerd , Djinn Zijp, Tess Van Zalinge en Yvonne Kwok.

Er werd veel interessant werk getoond. Opvallend waren ook de creaties van Yvonne Kwok die een haast surrealistisch verhalend beeld neerzet. Haar kleurgebruik en het lijnenspel van haar creaties dragen op een zeer directe wijze verschillende emoties uit. Volgens Yvonne Kwok sluit zij graag aan op pure vormen en werkt zij graag met natuurlijke kleuren. Als iemand daarvoor kiest laat dat heel direct ook diepere emoties zien.

Daardoor brengt zij in haar creaties zeer uiteenlopende stijlfacetten die samen een uniek geheel vormen. Bijgaande creaties toont bijvoorbeeld de zachte kleuren die wij ons herinneren uit Mexico en Peru in de felle zon maar ook een fraai gesneden wapenrusting die herinnert aan de Romeinse tijd. Maar tegelijk komt het geheel uitgebalanceerd en sensueel over en past helemaal in de tijd van nu.