Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Richard Branson topper in kitesurfen

 

altRichard Branson, de baas van Virgin is sinds gisteren de oudste mens, die kitesurfend het Kanaal is overgestoken. Dat deed hij in 3 uur en 45 minuten. Branson brak al vaker records. Zo vloog de Brit als eerste in een heteluchtballon over de Atlantische Oceaan en over de Stille Oceaan.

 

In het Journaal werd hij 54 jaar oud genoemd en excentriek. In andere nieuwsberichten is hij 61 maar nog steeds excentriek. Mag iemand van die leeftijd soms niet zo oud zijn of wat bedoelt zo'n redactie hiermee? Moet iemand die lekker sportief bezig is op een leeftijd waarop anderen het kunnen schudden omdat ze uitgeblust zijn persé zo neerbuigend worden becommentarieerd? Je zou hem ook kunnen prijzen voor zijn sportiviteit.

Het is niet zijn schuld dat andere redacteuren uit de media totaal geen energie meer overhebben om zo'n avontuur aan te gaan.

Branson is een eeuwige avonturier en dat zijn juist die mensen die de verbeelding van veel mensen aanspreken en waarover journalisten lange verhalen kunnen vertellen. Mooie verhalen. Dat jaloerse commentaar is dus een beetje flauw.