Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Kroonprins naar Olympische Spelen

 

altDEN HAAG - Prins Willem Alexander woont van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 juli 2012 in Londen de zitting bij van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Aansluitend is de kroonprins aanwezig bij de Olympische Spelen, die vrijdag 27 juli worden geopend.

Prinses Máxima vergezelt de kroonprins bij de Olympische Spelen. De prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane zullen de wedstrijden af en toe bijwonen. De prins is lid van het IOC sinds 1998 en daarbinnen lid van de marketing commissie.

Het valt op dat de prinsessen op deze manier al vroeg in aanraking worden gebracht met sport en al jong kunnen zien hoeveel mensen daarvoor grote belangstelling hebben en hoe men zich in allerlei landen inzet voor sportieve prestaties. Het toeval wil dat hun vader ook altijd al met veel plezier aanwezig was bij internationale sportwedstrijden. Een belangrijk voorbeeld sinds er de laatste jaren niet alleen in ons land steeds vaker wordt gemeld dat kinderen vaak veel te weinig buiten spelen en ook niet leren aan sport of beweging te doen. Jammer. 

Natuurlijk kunnen niet al deze families ook opeens de Olympische Spelen bezoeken maar sport en spel zou er iedere dag gewoon bij moeten kunnen horen in het leven van kinderen. Daarvoor hoef je ook niet naar verre steden te reizen. Ook in kleine parkjes en speeltuinen kunnen kinderen alvast lekker samen buiten spelen. In drukke steden is dat niet makkelijk maar kinderen die al vroeg leren spelen zullen ook als volwassenen hun lichaam graag sportief in conditie houden.

Dat houdt mensen later langer aktief en kan ook een forse verlaging van de kosten van de gezondheidszorg bevorderen.