Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Koningin bezoekt 6de Europese Wetenschapsconferentie

altDEN HAAG - Koningin Beatrix woont vrijdagochtend 24 augustus in de Haagse Hogeschool de afsluiting bij van de 6e European Academy of Forensic Science Conference ofwel de EAFS2012 bij. Een wetenschappelijke conferentie met een hele lange naam maar als de naam wordt afgekort weten alleen insiders waarover het gaat. Toch is het een heel belangrijke conferentie want het Nederlands Forensisch Instituut is dan gastheer van de internationale conferentie met de titel 'Towards Forensic Science 2.0'.

Tijdens EAFS2012 ontmoeten forensische wetenschappers uit alle werelddelen elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen rond actuele thema's. Dit gebeurt onder andere door middel van lezingen, workshops, demonstraties en discussies. De deelnemers worden daarnaast in de gelegenheid gesteld onder meer het Vredespaleis, Europol, Eurojust en het Internationaal Strafhof te bezoeken.

De Koningin woont onder andere de lezing bij van dr. J. Tettey, hoofd van de wetenschappelijke afdeling van United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC), over noodzakelijke samenwerking en communicatie binnen de internationale forensische gemeenschap. De driejaarlijkse conferentie vindt plaats onder auspiciën van het European Network of Forensic Science Institutes.