Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

De Orchid Shoe by Jan Jansen komt er aan

altDELFT - Jan Jansen gebruikt de orchidee als inspiratiebron voor nieuwe schoen. Vandaag laat hij zijn eerste schets zien voor zijn nieuwe voorjaarscollectie van 2013. Op deze schets is de ‘Orchid Shoe by Jan Jansen’ te zien, geïnspireerd op de potorchidee. De ‘Orchid Shoe by Jan Jansen’ is duidelijk herkenbaar doordat de schoen volledig belegd is met orchideebloemen.

Daarnaast verwijst de enorme hak in het ontwerp naar het krachtige, elegante en tijdloze karakter van de potorchidee. De schoen zal begin oktober officieel worden gepresenteerd. Jan Jansen werd altijd al geboeid door de orchidee en toen hij hoorde dat er een orchideesoort met de bijnaam Venusschoentje bestaat stond voor hem vast een schoen geïnspireerd door deze elegante plant te willen ontwerpen.

Hij zegt:"De orchidee kent vele soorten en variëteiten, en elke soort heeft weer zijn eigen bloemvorm, kleuren en unieke tekeningen. Ik heb me de afgelopen maanden dan ook omringd met zoveel mogelijk verschillende orchideeën om zo tot deze unieke schoen te komen. Ik denk dan ook dat ik met de Orchid Shoe een kunstwerk van de natuur voor thuis heb weten te creëren.”

Ook Monique Collignon heeft zich al eens laten inspireren bij het ontwerpen van een onvergetelijk mooie collectie door de orchidee. Nu is de orchidee dus ook ontdekt door de befaamde schoendesigner Jan Jansen en iedereen is heel benieuwd hoe hij dit in zijn nieuwe collectie zal tonen.