Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Fabrice exposeert kleurrijke schilderkunst

altAMSTERDAM - De kleurrijke schilder Fabrice kreeg van Energienetbeheerder Liander toestemming gegeven om op het transformatorhuis op de hoek van de Cornelis Schuytstraat en de Willemsparkweg in Amsterdam -zuid een nieuw Megamozaiek aan te brengen. Vanaf 2006 maakt hij voor zijn werk in de openbare ruimte gebruik van de mozaiek-techniek, omdat deze techniek duurzaam, vorstbestendig en krasvast is en in vele dimensies kan worden beleefd.

Hij ziet de mozaiektechniek als “schilderen met scherven”. Door het gebruik van veelal gerecyclede keramische materialen en glas krijgt het mozaiek namelijk een altijd wisselende en speciale schittering, die de toeschouwer verrast.

Naast het werk uit zijn collectie dat hij presenteert bij Galerotiek Fabrice ( op de Jacob van Lennepkade 137 als vast verkooppunt) heeft Marjan Tiller vanaf juli jl. ook werk van Fabrice in haar collectie opgenomen. Dit is een voorbeeld van de warme uitstraling en kleurrijke stijl waarin Fabrice werkt. Zijn werk toont een oprechte eenvoud die een groot contrast vormt met de gemaakte en gekunstelde leegheid die veel kunstenaars momenteel uitdragen.

Nog afgezien van de krankzinnige onderwerpen die als kunst beschouwd worden. Als iemand een opwaaiend stukje touw heel kunstzinnig vindt vormt dat wellicht een heel diep en bewonderenswaardig inzicht bij dit 'rebelse' individu maar voor ons hoeft het echt niet.

De bij veel kunstliefhebbers bekende Tiller Galerie bevindt zich op de 1e Jacob van Campenstraat 1 (hoek Ruysdaelkade ), 1072 BB Amsterdam. Openingstijden zijn donderdag en vrijdag van 13.00-19.00u, zaterdag en zondag van 13.00-17.00u en op afspraak.