Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

MC Theater met nieuwe generatie soul Adrian Younge

 

altAMSTERDAM – MC Theater kondigt het optreden van psychedelische soulmuzikant met hiphopgevoel; Adrian Younge presents Venice Dawn aan, dat zondag 9 september in de Westergasfabriek plaatsvindt. MC is een grootstedelijk cultuurhuis en theater voor nieuwe verhalenvertellers. Makers, schrijvers en kunstenaars die een binding hebben met de nieuwe stad: kosmopolitisch, dynamisch.

Adrian Younge, afkomstig uit Los Angeles is een autodidact muzikant en opnametechnicus die zijn leven gewijd aan de studie van de klassieke soulmuziek. Younge bevindt zich in het centrum van een nieuwe renaissance met een eigen visie over het overschrijden van muzikale grenzen. Zijn carrière is gestart begin 1998 toen hij als hip-hop producer aan de slag ging. Al snel voelde hij zich beperkt door de mogelijkheden van de MPC en leerde hij zichzelf om verschillende instrumenten te bespelen; zoals het keyboard, drums, de sax, gitaar en de bas.

Hierna begon Younge met het maken van een soundtrack voor de fictieve film Venice Dawn, geïnspireerd door werk van de Italiaanse Ennio Morricone. Dit resulteerde in een album dat volledig gecomponeerd, gearrangeerd, opgenomen en ingespeeld door Younge zelf. De plaat kwam in 2000 uit en staat vol met relaxte soul met veel synthesizers.

Zijn nieuwe werk genaamd Something About April is een zware, donkere mix van psychedelische soul, filmische instrumenten en hip-hop. De muziek heeft raakvlakken van King Crimson tot Morricone, Portishead tot The Flamingo’s en van Wu-Tang Clan tot Otis Redding.

youtube.com/watch?v=acCzqSFbNOo

Zo. 9 sept. 21:00 uur (deuren open 20:00 uur)
Locatie: MC Theater (grote studio) Amsterdam