Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Richard Branson dagje hoofdredacteur

 

altZakenman Richard Branson (Virgin Group) zal in navolging van onder meer zangeres Lady Gaga en mode-ontwerper Karl Lagerfeld eenmalig het internationale hoofdredacteurschap van alle Metro-kranten verzorgen. Honderd Metro-edities in 21 landen zullen op die dag onder Branson vallen. Richard Branson bedenkt steeds nieuwe stunts en schuwt het avontuur niet. De 61-jarige kleurrijke Britse ondernemer is ook de oudste mens die kitesurfend over het Kanaal is getrokken.

Vertrokken uit Dymchurch in het Britse graafschap Kent kwam hij 3 uur en 45 minuten later aan in Nood-Frankrijk. Hij was niet de snelste kitesurfer die dat prestee4rde maar daarin slaagde zijn zoon Sam wel.

Branson en de Zweed Per Lingstrand waren in 1987 ook de eersten die erin slaagden per heteluchtballon over de Atlantische Oceaan te vliegen. In 1991 was hij de eerste die met zo'n ballon over de Stille Oceaan van Japan naar het noorden van Canada reisde. Nu wordt hij weer een dag hoofdredaceur en zal er wel weer iets heel bijzonders te lezen zijn Branson kennende.

De Gaga-editie bereikte 800 miljoen lezers, die van Lagerfeld 1 miljard, aldus Metro. Gehoopt wordt dat Branson dat kan evenaren.

Naast gewoon nieuws zal het thema van de Metro-kranten ‘risky business’ zijn. Lezers kunnen een reis naar New York winnen als Bransons assistent via een wedstrijd die volgende week start.