Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Dirk Scheringa opent expositie stippeltjeskunstenaar

 

altAMSTELVEEN - Op woe. 22 augustus 2012 opent ondernemer en voormalig bankdirecteur Dirk Scheringa de expositie 'Visualisatie Van Een Miljard' in Museum Jan Van Der Togt te Amstelveen. De expositie bestaat uit een miljard (1.000.000.000) stipjes die door kunstenaar Jorn Van Hoorn worden gevisualiseerd. Wat een gedoe... Maar toch ook leuk bedacht want...

“Een miljard is een term die dagelijks voorbij komt in het nieuws. Er wordt gesproken over miljarden die naar Griekenland gaan, miljarden euro's die de Spaanse banken nodig hebben en miljarden die gekort moeten worden op de begroting. Maar weinig mensen kunnen zich een voorstelling maken van hoeveel een miljard nu eigenlijk is”, aldus de jonge stippeltjeskunstenaar.

“Ik geef het miljard een gezicht. Mensen zullen het in één oogopslag kunnen aanschouwen.”

(Om de miljard stippen te kunnen zetten is in totaal 700 vierkante meter ruimte nodig. Er zal meer dan honderd kilo papier en omgerekend tienduizend vellen A4 met het keurmerk PEFC gebruikt worden voor het realiseren van de miljard stippen).

De expositie wordt geopend door kunstliefhebber Dirk Scheringa. De voormalig museumeigenaar staat erom bekend graag te helpen aan de ontwikkeling van talent.

"De visualisatie van een miljard is een ludieke en de nieuwsgierigheid prikkelende onderneming. Ik heb zelf jaren gewerkt met miljarden op de bank, maar dat getal zie je natuurlijk nooit in het echt. Ik ben zelf ook razend benieuwd hoe het er uit ziet."

De opening van de expositie vindt plaats op 22 augustus om 15.00 uur in Museum Jan van der Togt te Amstelveen. 'De Visualisatie Van Een Miljard" is te bezoeken tot en met 2 september.

Museum Jan Van Der Togt is het een trefpunt van kunst, kunstenaars, kunstverzamelaars en kunstminnaars.