Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Suske en Wiske helpen tegen pesters

 

altSuske en Wiske zeggen nee tegen pesten! Alle basisscholen in Nederland worden uitgenodigd om hier aan mee te doen. Suske en Wiske en de stichting nodigen alle kinderen uit om het probleem pesten in de klas met elkaar te bespreken en naar een oplossing te zoeken. Daarvoor starten de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld en Standaard Uitgeverij in september een grote scholenactie.

Kinderen geven het voorbeeld

De start van deze actie vindt plaats in Amsterdam. Suske en Wiske gaan Nederland wakker schudden! Op woensdag 26 september 2012 wordt als start van de scholenactie op de Beursgong van NYSE Euronext geslagen. En dezelfde aktie zou best ook in sommige bedrijven gestart mogen worden want daar komen medewerkers ook veel pestende klunsen tegen.

(Mensen die zich hun ogen uit hun kop zouden moeten schamen vanwege hun verachtelijke pesterige zogenaamde geintjes jegens anderen waar zij heimelijk jaloers op zijn tref je ook vaak onder volwassenen. En denk maar niet dat zoiets kinderen ontgaat als zij daar bij zijn. Maar deze keer gaan juist de kinderen het goede voorbeeld geven aan volwassenen met hun anti-pest aktiviteiten.)

De scholenactie vraagt tips aan de kinderen die later door een jury als 10 beste tips aan alle basisscholen wordt aangeboden. Suske en Wiske vragen: “Zeg nee tegen pesten en geef ons een goede tip om dit te voorkomen en tegen te gaan”. Aan het eind van de actie worden de 10 tips door Suske en Wiske op een school gepresenteerd en zijn te downloaden via de website moed.nl

Suske en Wiske zijn al 65 jaar het bekendste stripduo van de Lage Landen. Al meer dan 310 albums beleven de twee helden de spannendste avonturen op de mooiste plekjes van deze aarde. Zo reizen ze met de teletijdmachine van professor Barabas mee naar de prehistorie of de middeleeuwen en verkennen ze de uithoeken van ons sterrenstelsel en ontmoeten vreemde en nieuwe beschavingen.

Maar gelukkig staan ze er in hun belevenissen niet alleen voor, want altijd zijn daar: Lambik, met zijn uitzonderlijke fratsen, de altijd trouwe Sidonia en Jerom, de sterkste mens ter wereld!