Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

WEEKDAY Amsterdam open

altAMSTERDAM - Na steden als Stockholm, Berlijn en Kopenhagen heeft het Zweedse retailconcept Weekday haar eerste Nederlandse winkel geopend aan het Rokin 84 in Amsterdam. Op drie verdiepingen vind je de zes verschillende collecties met een mix van inspirerende kleding en accessoires voor mannen en vrouwen. Ook jeans en betaalbaar fashion-forward design voor the young at heart. Weekday’s heeft een eigenzinnige kijk op mode.

Het startte in 2000 als een piepkleine winkel in een buitenwijk van Stockholm en is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol retailconcept. De keten heeft twintig filialen in zes landen: Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Finland, Zweden en nu ook Nederland. Nieuwe modelabels zijn Rodebjer, Örjan Andersson, Christophe Lemaire, BACK and Cedric Jacquemyn.

Het Berlijnse architectenduo Gonzalez Haase gebruikte alledaagse materialen en een vernieuwende belichting voor een moderne invulling van een klassieke omgeving. Highlights uit het interieur zijn het Yves Klein-blauwe display dat doet denken aan een berg van uitvergrote pixels, het grafische patroon dat de vloeren siert en het stalen framewerk dat de verdiepingen met elkaar verbindt.

In het hart van dit imposante pand zijn boeiende merknamen te vinden zoals MTWTFSS WEEKDAY, Cheap Monday, MTWTFSS WEEKDAY COLLECTION, Weekday Vintage, Weekday Collaboration en Weekday Storemade. (WEEKDAY is overigens ook op zondag open).