Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Anne Van Weenen in training voor Het Nieuwe Zeeuwse Meisje!

 

altVLISSINGEN - Het is een nieuw kunstproject van fotograaf/kunstenaar Rem van den Bosch: "Het Nieuwe Zeeuwse Meisje." Een lifestyle-achtig kunstproject waar ook een commercieel kantje aan zit want de winnares zal straks een jaar lang op de blikjes van de Zeeuwse Babbelaars van JB Diesch te zien zijn. De kleding van Anne Van Weenen die druk aan het trainen is om een pure Zeeuwse uitstraling te kunnen laten zien is heel kundig en respectvol gemaakt door MUA Marty Weststraten.

Mode en sieraden van Oma gebruikt

Marty Weststraten heeft daarvoor de kleding en sieraden van haar Oma gebruikt die als Zeeuwse boerin 99 jaar in klederdracht heeft gelopen. Het is een schitterende moderne versie van klederdracht geworden die Anne draagt met trots voor het mooie Zeeland en haar historische erfgoed. Net als de andere kandidaten ziet zij met spanning de grote show tegemoet die op 29 september plaats zal vinden en die gepresenteerd wordt door Escha Tanihatu en Dennis Weening.

Wat is dit een goed idee om het veelbesproken Zeeuwse Meisje weer eens terug te halen! Zij werd altijd zeer bewonderd maar ook verguisd. Dit laatste had zij niet verdiend maar dat was omdat zij steevast verklaarde: "Wie bint suunig." Sommige mensen konden dat niet van deze zelfbewuste dame uitstaan. Maar iedereen begreep best dat dit bijdehandje met haar schoonheid het mooie Zeeuwse land heel goed vertegenwoordigde.

De show wordt gehouden in de Timmerfabriek te Vlissingen waar de prijswinnaar bekend gemaakt zal worden door niemand minder dan Karla Peijs. Zij zit in de jury met kenners van echte Zeeuwse meisjes en van de overheerlijke babbelaars die iedereen zich laat smaken. Namelijk met Sjoerd Heijning (gedeputeerde provincie Zeeland) en Marian Ruiter (Directeur Zeeuws Museum en Danny Vera (zanger).

Anne zou graag winnen en zij hoopt dat zij veel stemmen krijgt via nieuwzeeuwsmeisje.nl