Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

CBS onder indruk zwemprestatie Máxima

 

altOok buitenlandse media hebben vol bewondering de zwempartij van prinses Máxima afgelopen zondag opgepikt en soms alles nog veel indrukwekkender willen maken om maar te scoren! Vooral CBS News maakte er iets moois van want dat overdreef de prestatie van de prinses behoorlijk. Het geeft overigens wel aan hoe populair eveens prinses Máxima ook in het buitenland is. Dat is voor het kleine Nederland heel belangrijk. Dit blijkt herhaaldelijk als er een handelsdelegatie van ons naar het buitenland reist waarbij de koninklijke familie meegaat.

De aanwezigheid van koningin Beatrix in gezelschap van haar sportief ingestelde oudste zoon en schoondochter garandeert altijd een topontvangst en volop kans op belangrijke zakelijke ontmoetingen. Ook in het buitenland gaan alle deuren graag open voor de koninklijke gasten en worden er naast vele vriendelijke woorden ook vele belangrijke zakelijke voorstellen uitgewisseld.

Bij CBS News werd de reporter vermoedelijk zo geïmponeerd door de pittige zwempartij van onze prinses Máxima dat hij vergat de afstand van de zwempartij nauwkeurig te noteren. Hij moet behoorlijk in de war zijn geweest en vond haar kennelijk helemaal te gek cool. 

De Amerikaanse nieuwszender beweerde namelijk dat ze maar liefst 26 kilometer in 50 minuten tijd had gezwommen. In werkelijkheid had de grachtentocht die de prinses aflegde een lengte van zo’n 2 kilometer. Ze deed dat tijdens de City Swim om geld op te halen voor behandeling van de ongeneeslijke zenuw- en spierziekte ALS.