Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Shortlist Libris Geschiedenis Prijs 2012 bekend

altDe shortlist met vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2012 is vandaag bekendgemaakt in de Volkskrant en op librisgeschiedenisprijs.nl. Genomineerd zijn:
· Bart van der Boom, ‘Wij weten niets van hun lot’. Gewone Nederlanders en de Holocaust

· Jos Palm, Moederkerk. De ondergang van Rooms Nederland

· Peter Raedts, De ontdekking van de Middeleeuwen. Geschiedenis van een illusie

· Jan Willem Stutje, Ferdinand Domela Nieuwenhuis. Een romantische revolutionair

· H.L. Wesseling, De man die nee zei. Charles de Gaulle, 1890-1970

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de prijs is een bedrag van € 20.000,- verbonden.

De uitreiking van de Libris Geschiedenis Prijs voor het beste historische boek van 2012 vindt plaats tijdens de Nacht van de Geschiedenis op zaterdag 27 oktober in het Rijksmuseum in Amsterdam. De Nacht van de Geschiedenis is de feestelijke afsluiting van de Maand van de Geschiedenis. Kaarten voor de Nacht zijn vanaf 20 september verkrijgbaar via nachtvandegeschiedenis.nl.
Jury 2012

De jury van 2012 wordt gevormd door Henri Beunders, hoogleraar Geschiedenis, Maatschappij en Cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam; Carla Boos, voormalig eindredacteur NTR-televisie; Martine Gosselink, hoofd afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum Amsterdam; Johannes Houwink Ten Cate, hoogleraar Holocaust- en Genocidestudies aan de Universiteit van Amsterdam; Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant en Frans Smits, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad.
Juryvoorzitter is dit jaar Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum en voormalig hoofdredacteur van de Volkskrant.