Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Koningin Beatrix fantastisch mooi gekleed

 

altDEN HAAG - Iedereen kijkt uit naar Prinsjesdag op de derde dinsdag van september als Koningin Beatrix in de Gouden Koets naar het Binnenhof rijdt en in de Ridderzaal de troonrede voorleest. Als zij voor haar rijtoer verschijnt mogen wij allemaal heel even een sprookjesachtige werkelijkheid meemaken en daar hoopvol in geloven... En als de Gouden Koets met Koningin Beatrix door de regeringsstad Den Haag rijdt met een schitterende begeleiding van een militaire ere-escorte, kleurrijk uitziende lakeien en talloze stoere agenten is dat ook een heel spannend tafereel.

Dit jaar was Koningin Beatrix nog mooier dan ooit gekleed in een lange zeer elegante jurk van zwart kant gebaseerd op witte zijde. Er is maanden lang gewerkt aan deze prachtige creatie door designer Sheila De Vries en haar medewerksters op het speciale atelier want het kant is grotendeels met de hand op de zijden basis vastgezet waardoor een natuurlijke valling blijft gehandhaafd.

Dat was ook duidelijk te zien toen Hare Majesteit heel gracieus in dit schitterende gewaad naar de Ridderzaal schreed om daar de Troonrede voor te lezen. Ook de hoed met wuivende veertjes gemaakt door Suzanne Moulijn vormde een charmante welhaast poëtische omlijsting.

Toen Koningin Beatrix op het bordes van Paleis Noordeinde verscheen voor de traditionele balkonscènewas de belangstelling als altijd weer enorm. En ook prins Willem-Alexander en prinses Máxima met haar stralende présence in een schijnbaar simpele rode rôbe met een opvallende bijpassende rode hoed werden enthousiast verwelkomd. Evenals prins Constantijn, prinses Laurentien, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven die eveneens deel uitmaakten van het Koninklijk gezelschap.