Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Ziekenhuis valt fotograaf lastig

altGRONINGEN - Een fotograaf van Dagblad van het Noorden is woensdag hardhandig weggeduwd door een beveiliger van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Dat gebeurde toen hij vanaf de openbare weg een foto wilde maken van de aankomst van Wouter Bos, die het ziekenhuis bezocht voor een ‘inspiratiebijeenkomst’ voor het personeel.

Het ziekenhuis twitterde zelf rond dat Wouter Bos op bezoek kwam. Het dagblad wilde omwille van de actualiteit - Bos gaat vanaf donderdag als informateur van het nieuwe kabinet aan de slag - een foto maken. Overigens was hij in Groningen in zijn rol als consultant voor adviesbureau KPMG Plexus.

Maar de fotograaf van het dagblad kreeg geen aangename ontvangst. De bewaking stelde zich belachelijk hautain op en wilde niet dat de fotograaf zijn normale werk deed. De fotograaf stond buiten het ziekenhuis, werd weggestuurd en geduwd.

“Heel vervelend dat dit zo gelopen is. Het was maar een klein duwtje. We nodigen de fotograaf uit om een kopje koffie te komen drinken om het uit te praten”, zo was de reactie van het ziekenhuis na afloop.

Iemand laten opdraven ook nog en dan - wat geweldig- voor een kopje koffie ... Ja hoor... Je mag dan wel heel blij zijn als fotograaf dat je daar een kopje koffie mag drinken.