Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Van Gogh tijdelijk in de Hermitage

 

altAMSTERDAM– Hopla... De befaamde Zonnebloemen, De Slaapkamer, Irissen, Korenveld met kraaien en De Aardappeleters zijn tijdelijk van het Van Gogh Museum verhuisd naar de Hermitage Amsterdam. Directeur Axel Rüger: “Het Van Gogh Museum sluit voor een noodzakelijke renovatie vanaf 24 september 2012 tot 1 mei 2013 aan het museumplein in Amsterdam en verhuist voor zeven maanden naar de Hermitage Amsterdam."

In deze periode, van 29 september tot en met 25 april, blijven 75 topstukken uit de collectie in de presentatie Vincent te zien in de Hermitage Amsterdam. Op 1 mei 2013 heropent het museum zijn deuren weer aan het Museumplein met de overzichtstentoonstelling Van Gogh aan het werk in het kader van het jubileum 40 jaar Van Gogh Museum.

De noodzakelijke aanpassingen aan het museum ten behoeve van de aangescherpte eisen op gebied van brandveiligheid zijn deels al uitgevoerd in 2010. Het tweede deel van de werkzaamheden moet uiterlijk medio 2014 gereed zijn, zo luidt de afspraak met de eigenaar van het museumgebouw, de Rijksgebouwendienst, en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf eind september wordt de collectie getoond in de Hermitage Amsterdam en blijft dus zichtbaar voor de vele bezoekers uit binnen- en buitenland.

Na de renovatie heropent het Van Gogh Museum op 1 mei 2013 aan het Museumplein. Dan bestaat het museum 40 jaar en brengt de omvangrijke jubileumtentoonstelling Van Gogh aan het werk.