Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Uitreiking Gouden Eeuw Awards

 

altAMSTERDAM - Marian Mudder is schrijfster, freelance publicist, actrice en coach. Zij zegt over zichzelf: "Mijn werk is gebaseerd op drie pijlers. Luisteren, voelen en inleven. Dat is wat ik goed kan en dat zet ik in bij zowel acteren en schrijven als coachen." Volgens de jury doet ze dat allemaal heel erg goed. De jury heeft haar rijke- en creatieve bestaan beloond met een Gouden Eeuw Award.

Haar goede vriendin Miryanna van Reeden overhandigde de onderscheiding. Mudder heeft aan het conservatorium in Antwerpen gestudeerd waarna ze diverse acteerworkshops volgde. Ze begon haar carrière op het toneel, maar werd bekend door haar rollen in televisieseries als IC, Westenwind, Vrouwenvleugel en Baantjer. Maar Marian Mudder is meer dan alleen actrice. Ze coacht en schrijft. Haar columns, interviews en romans kenmerken zich door een grote dosis zelfspot en humor.

Ze debuteerde succesvol met haar roman Geluksblind. Inmiddels is ook haar tweede roman, De perfecte minnares verschenen. Haar derde boek verschijnt 1 november bij uitgeverij A.W. Bruna.

Ook Marieke de Kruijf nam een onderscheiding in ontvangst voor haar bijzondere stemprestaties. Verder werd de legendarische Anton Pieck posthuum herdacht met de Gouden Eeuw Award in het jaar dat de Efteling haar 60-jarige bestaan viert.

De bekende zanger Ronnie Tober kreeg de bijzondere Michiel de Ruyter Prijs. De zanger laat volgens de jury met zijn Ronnie Tober Foundation zien hoe je met creativiteit de maatschappij en daardoor de mensen echt kunt veranderen. De Michiel de Ruyter Prijs is in het leven geroepen voor mensen die zich op een bijzondere wijze inzetten voor hun medemens. De onderscheiding werd opgespeld door zijn echtgenoot Jan Tober-Jochems.

De Ronnie Tober Foundation heeft als doel om mensen met een verstandelijke beperking uit hun isolement te halen

De Nationale Innovatieprijs 2012 werd toegekend aan de Floriade 2012. Directeur Paul Beck nam de onderscheiding met trots in ontvangst. 

De Floriade leert de mens terug te keren naar de natuur en te leren van de natuur. Door Floriade 2012 worden de consumenten zich meer bewust van de invloed van bomen, planten, bloemen, groenten en fruit (de tuinbouwsector) op de kwaliteit van het leven.

Eerdere winnaars van de Nationale Innovatieprijs: Nederlands Openluchtmuseum voor HollandRama, Efteling en het WNF voor PandaDroom, Dolfinarium voor De Droomwens en Spherium eerste Spacetrade Center.

© Foto entrée: Uitreiking Gouden Eeuw Awards Reinder Weidijk