Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Meesterschilder voor Van den Assem schoenen

altROTTERDAM - Mannen stonden dit weekend in de rij voor een beschilderd paar schoenen... De Spaanse meesterschilder die hier aan het werk is tijdens het Magnanni event bij Van den Assem schoenenwinkel was helemaal in. Honderden mannelijke schoenenfans probeerden een glimp op te vangen van schoenkunstenaar Miguel Blanco. De Spaanse meesterschilder van het herenmerk Magnanni is door Van den Assem uitgenodigd om in de winkel de exclusieve herenschoenen te beschilderen.

Een zeer gewenst maar ook uitzonderlijk bezoek aangezien de schoenkunstenaar normaal gesproken alleen grote warenhuizen zoals Harrods, KaDeWe en Bergdorf Goodman daarvoor bezoekt. Tientallen heren lieten hun aangeschafte blanco Magnanni’s in verschillende kleuren en patronen beschilderen of gaven hun wensen door aan de schoenkunstenaar.

Miguel Blanco nam de schoenen waar hij niet aan toe kwam mee naar Spanje, deze komen alsnog binnen een paar weken in de gewenste kleur retour bij de gelukkige eigenaar. Het Spaanse familiemerk Magnanni biedt al meer dan vijftig jaar handgemaakt schoeisel voor de moderne en modebewuste man. In de huidige vol geautomatiseerde wereld is Magnanni zich blijven focussen op traditionele technieken en de beste selectie van leer.

Daarnaast worden alle schoenen met de hand afgewerkt. Hierdoor is elk paar schoenen van hoge kwaliteit en heeft een eigen karakteristieke uitstraling. Van den Assem gaf in het kader van het evenement de grootste Magnanni-fan exclusief de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de fabriek in het Spaanse Almansa. Omdat de fabriek zelden buitenstaanders toelaat was dit een unieke kans om de Spaanse vakmannen aan het werk te zien.

Het familiebedrijf Van den Assem is een eeuw geleden gestart door Lambertus van den Assem met een winkel op de Rotterdamse Kruiskade. Hij verkocht ‘schoenen in het betere genre’, van mooi materiaal en met een goede leestvorm. Dit doet Van den Assem nog steeds, al let de huidige generatie ook op het modebeeld.

De winkels voeren een ruim aanbod van heren- en damesschoenen van luxe merken waaronder Tods, Hogan, Fred de la Bretoniere, Van Bommel, Magnanni en Santoni. Prachtige merken. Het Rotterdamse familiebedrijf sinds 1910 heeft inmiddels twaalf zaken, een webshop en een lange traditie. Kwaliteit en comfort gegoten in mooi schoeisel is nog steeds de kernwaarde. Inmiddels wordt het bedrijf gerund door alweer de derde generatie.