Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Luxueuze Orchideeschoen

altAMSTERDAM- In de winkel van Jan Jansen aan het Rokin is nu al de nieuwe schoencollectie voor 2013 gepresenteerd. Met als absolute showstopper de “Orchid Shoe by Jan Jansen.” Het gaat om een opvallend elegante schoen die in de kleuren fuchsia, rood, terracotta, paars en cognac verkrijgbaar is. Deze kleuren zijn gebaseerd op bestaande orchideeëntinten en komen voor bij verschillende orchideeënsoorten, zoals de Phalaenopsis, Vanda, Oncidium en Dendrobium.

Tijdens de presentatie wordt de schoencollectie gepresenteerd temidden van een zee van orchideeën. Terwijl enkele beeldschone modellen op de hoog gehakte Orchid Shoe door de feestelijk uitziende winkelruimte flaneren doen de enthousiast toegestroomde gasten zich te goed aan een exclusieve cocktail met bloemengeur. De Orchid Shoe is een topic tijdens de gesprekken want de voeten van de draagster lijken te worden omhelsd door de als fluweel aanvoelende weelde van suède bloemblaadjes

"De bandjes laten de kracht van de orchidee zien en verwijzen naar de stevige wortels. De enorme hak is een verwijzing naar het elegante, vrouwelijke karakter van ‘de Koningin van de Planten,’ aldus de ontwerper.

Jan Jansen zegt ook over zijn ontwerp: “De orchidee heeft mij altijd al geboeid en toen ik hoorde dat er een orchidee met de bijnaam Venusschoentje bestaat, leek het mij fantastisch een schoen te ontwerpen die is geïnspireerd op deze elegante plant. De orchidee kent vele soorten en variëteiten, en elke soort heeft weer zijn eigen bloemvorm, kleuren en unieke tekeningen. Ik denk dat ik met de “Orchid Shoe” een draagbaar kunstwerk van de natuur heb gecreëerd.”

De kostbare “Orchid Shoe by Jan Jansen” wordt in een gelimiteerde oplage op de markt gebracht en is online en in de winkels van Jan Jansen in Amsterdam en Maastricht te koop.