Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Farah Diba mooiste vrouw van de wereld

 

altMet het toneelstuk FARAH DIBA vertelt Kees Roorda over een ontmoeting tussen twee vrouwen die tijdens een bloedige revolutie tegenover elkaar stonden en nu verzoening met elkaar en hun pijnlijke verleden proberen te vinden. De voorstelling is losjes geïnspireerd op de bekroonde documentaire The Queen and I van de Iranese/Zweedse cineast Nahid Persson.

 

Het verhaal gaat over een gevluchte Iranese vrouw, wiens geliefde is vermoord tijdens de eerste dagen van de revolutie. Zij wil wraak nemen op de voormalige keizerin van Perzië (Iran), Farah Diba en doet zich voor als journaliste en weet de keizerin te strikken voor een interview. Toch lijkt de waarheid anders te liggen dan ze aanvankelijk dacht.
 
De regie van het toneelstuk is in handen van Kees Roorda. Met Liz Snoijink, Harrièt Stroet en Ali Wishka.

Kostuums zijn van Aziz Bekkaoui. De couturier van Het Idee. Met name de laatste jaren creëert Aziz Bekkaoui eigen performances en installaties in musea en theaters. In nauwe samenwerking met performanceartiesten.

Ter gelegenheid van de viering van Het Verdrag van Rome presenteerde Aziz Bekkaoui een live performance installatie en modeshow in de Ridderzaal. Recentelijke performances waren onder andere te zien in het van Gogh Museum, het Centraal Museum en het Guggenheim in New York.

In 2007 verwierf hij de Kunstprijs van de stad Amsterdam.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Voor speellijst en meer info www.theglasshouse-nu

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}