Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Met je bril op thuis naar de bioscoop gaan...

altHet is een nieuwe manier om thuis je eigen bioscoop te hebben zonder anderen erbij te hoeven betrekken of te storen. Zonder gedoe van speakers en enorme schermen kun je nu ruimte besparen met deze apparatuur en het gevoel hebben dat je in een grote bioscoop midden in de zaal een film op een enorm groot scherm zit te bekijken. Je hebt dan heel wat minder ruimte nodig en je blijft gewoon thuis.

Dat is makkelijk maar toch ook jammer want je gaat veel minder uit waardoor je ook een stukje sociale pret gaat missen zoals ontmoetingen met anderen die ook naar de bios gaan. Maar voordelen zijn er aan de andere kant ook heel veel. Stel je voor dat je heel klein woont en dan alleen maar die headset op hoeft te zetten die nog geen 4 en een half ons weegt en een element op schoot hebt om je keuze te reguleren.

Je kunt behalve films ook games hiermee gaan spelen. En dan heb je het gevoel of je midden in een bioscoop met ongeveer 500 plaatsen centraal zit zodat je alles heel goed kunt bekijken.

Je hebt dan de indruk dat je op 20 meter afstand zit van een scherm van 9.3 meter hoog en 16.6 meter breed... Is dat niet fantastisch? Helderheid , zachtheid en expressie van beeld en geluid zijn allemaal onder controle. Je ogen zijn na afloop helemaal niet moe want je beide ogen krijgen een eigen apart beeld te zien. Het blijkt dat dit maakt dat het op die manier kijken veel minder vermoeiend is dan onze bekende manier van kijken naar één beeldscherm.

Deze nieuwe thuis-bioscoopbril van Sony is gebaseerd op een vernieuwde toepassing van het HMD-systeem en maakt gebruik van LEDs wat beter schijnt te werken dan de LCD-formule. Deze vinding is ontwikkeld in 2011 in Japan. Daar zitten veel bouwers van dit type apparaten die steeds meer verfijnd worden en de concurrentie met vorige generaties van dit type produkten makkelijk aan kunnen. Misschien wacht men dus opzettelijk nog even voordat men het hier op de markt gaat brengen.