Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

25e Grand Seigneur prijs uitgereikt

 

altFiona Hering heeft de 25e Grand Seigneur prijs gekregen. Met de oeuvre prijs voor de modebranche wordt de journaliste geëerd voor haar grote kennis van de modewereld. De Grand Seigneur is dé oeuvre prijs voor de modebranche en wordt jaarlijks toegekend door MODINT, de ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel. Vorig jaar ging de prijs naar ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem.

Volgens de jury verdient Fiona Hering de prijs vanwege haar vlotte taalgebruik, scherpe analyses en humor. Hierdoor draagt ze al een kwart eeuw bij aan het modebewustzijn van de Nederlander.

Eerdere prijsdragers zijn onder meer Viktor & Rolf, Marlies Dekkers, Lidewij Edelkoort, G-Star Raw, Jan Jansen en Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin. Hering werkte 21 jaar lang als modejournalist voor de Telegraaf en werd in 2009 fashion features editor at large voor het modetijdschrift Glamour.

Sinds begin dit jaar is zij Fashion Features Director voor de Nederlandse Vogue en geeft regelmatig via RTL Boulevard haar visie op modeontwikkelingen en kleedgedrag. Naast haar werkzaamheden voor dag- en modebladen en TV heeft Fiona Hering ook vier boeken geschreven waaronder het boek Mart Visser - Haute Couture’.

De jury bestaande uit Louki Boin, Liesbeth in ’t Hout, Mariette Hoitink, Frans Ankoné, Jan Berger, John de Greef en voorzitter Han Bekke, waren het dit jaar unaniem eens met de keuze van de 25e Grand Seigneur winnaar.

Naast de onderscheiding krijgt de modejournaliste van Vogue ook een sculptuur. Hering krijgt de prijs op donderdag 22 november overhandigd op het eerste Nationale Modecongres in Eye in Amsterdam