Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Sterren worden geraakt door Goede Doelen

altHILVERSUM - Direct na de ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’, gaan bekende Nederlanders op zoek naar ‘Kanjers Van Goud’. In dit programma worden goede doelen, gesteund door de Postcode Loterij, belicht. In vijf afleveringen bezoeken verschillende BN‘ers een goede doelen project in het buitenland.

Tijdens hun indrukwekkende reis ontmoeten zij de enthousiaste, hardwerkende medewerkers van het project en ervaren zij waarom de hulp zo hard nodig is. In de eerste aflevering reist het bekende model Yfke Sturm samen met haar broer af naar Mongolië. Veertig procent van de bijna drie miljoen inwoners van Mongolië woont in de hoofdstad Ulaanbaatar. Hier is een groot gebrek aan voorzieningen.

Het Rode Kruis zet zich met geld van de Postcode Loterij hard in om de voorzieningen te verbeteren.

60.000 voormalige nomaden in vijf sloppenwijken van Ulaanbaatar krijgen toegang tot schoon drinkwater. Daarnaast reiken de vrijwilligers van Het Rode Kruis de bewoners zowel kennis als middelen aan om de hygiëne te verbeteren.

In de andere afleveringen gaan onder anderen Martijn Krabbé (Rewilding Europe, Spanje/Portugal), Doutzen Kroes (dance4life, Thailand) en Renate Verbaan (Unicef, Oekraïne) op pad om zich te verdiepen in andere goede doelen projecten. Postcode Loterij Miljoenenjacht Uitzending: vanaf zondag 11 november tussen 21.00 en 22.40 uur. Kanjers Van Goud Uitzending: vanaf zondag 11 november tussen 22.40 en 23.10 uur.