Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Prins Willem-Alexander bezocht Maartenskerk

 

altDOORN - Prins Willem-Alexander heeft vanochtend in de Maartenskerk in Doorn het initiatief ‘As I left my fathers house’ bijgewoond van de Stichting New Dutch Connections. De stichting wil migranten en Nederlanders samenbrengen door middel van theater en beeldende kunsten.

As I left my Fathers House is een voorstelling waarin een vaste cast, bestaande uit vluchtelingen met verschillende culturele en religieuze achtergronden, vertelt over hun ervaringen met onder meer oorlog en geweld. De voorstelling is de basis voor het samenbrengen van mensen en organisaties die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten.

Om het publiek te benaderen werkt New Dutch Connections samen met gebedshuizen, welzijnsinstellingen en scholen. Na afloop van de voorstelling kan het publiek in informele sfeer nader met elkaar kennismaken en met de acteurs en producent praten over het stuk.

De Prins sprak voor de voorstelling met de initiatiefnemers en samenwerkingspartners. Na afloop was hij bij de ontmoeting tussen het publiek en de cast.

New Dutch Connections neemt deel aan het Oranje Fonds Groeiprogramma. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. 

© Foto: RVD