Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Zeven dagen mode en technologie

 

altRotterdam- Van 21 t/m 29 november opent V2_ een tijdelijke werkplaats in het centrum van Rotterdam voor iedereen die wil werken met eTextiles. Naast vrije toegang tot de werkplaats en gebruik van machines organiseert V2_ zeven workshops en masterclasses op het gebied van Wearable Technology.

 

Wat zijn eTextiles?
eTextiles zijn stoffen waarin elektronische componenten zijn verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan ingewoven speakers in je capuchon, ledverlichting in je dansoutfit of bewegingsmeters in je schoenen. Andere belangrijke vraag. Waarom een Sweatshop?

Omdat techniek en mode als disciplines zo verschillen, zijn faciliteiten om met eTextiles te werken zelden onder één dak te vinden.

In dit verband herinneren wij graag aan een vorig artikel wat wij schreven over wearable electronics. Over The Holy Dress van kunstenares Melissa Coleman . Over de jurk die laat zien of de draagster ervan de waarheid spreekt en ook of omstanders die wat opmerken niet staan te jokkebrokken. (Dit artikel is nog in de stock titels van deze krant op de cover terug te vinden.)l

V2_Instituut voor de instabiele media, biedt kunstenaars en vormgevers de mogelijkheid met eTextiles te werken tijdens een unieke, zevendaagse Sweatshop in Rotterdam. Voor deze Sweatshop wordt de V2_ ruimte ingericht in met machines en apparatuur afkomstig uit zogenaamde fablabs en de textiel productie, uiteenlopend van 3D-printers, laser- en vinylsnijders tot soldeerbouten en semiautomatische naai- en breimachines.

Naast vrij gebruik van alle machines voor het werken aan eTextile projecten organiseren we een uitgebreid workshopprogramma onder leiding van vooraanstaande specialisten op het gebied van Wearable Technology waaronder Betsy Greer (US), Mika Satomi (JP/AT), Hannah Perner-Wilson (AT) en Andreas Köhler (DE). De resultaten van de Sweatshop worden op donderdagavond 29 november gepresenteerd in een speciaal Test_Lab programma.

Een volledig overzicht van alle workshops is te vinden op:
v2.nl/events/etextile-sweatshop

Alle workshops vinden plaats van 21 t/m 28 november bij V2_.
Presentaties van alle projecten op 29 november (20.00 – 23.00) bij V2_.

V2_ Instituut voor de instabiele media
Eendrachtsstraat 10, Rotterdam
Tel: 010-2067272