Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Presentatie Rembrandt Ontrafeld

altIn de gerenommeerde Hollstein-reeks verschijnen in januari zeven delen, exclusief gewijd aan de etsen van Rembrandt van Rijn. Rijksmuseum-conservator Erik Hinterding en Jaco Rutgers bekeken wereldwijd ruim 18.000 afdrukken van alle 315 etsen die de kunstenaar vervaardigde tussen 1625 en 1665.

Tijdens hun onderzoek deden Hinterding en Rutgers onverwachte ontdekkingen ten aanzien van de etstechnieken die Rembrandt gebruikte. Hierdoor hebben we een beter zicht op de prentkunst van de meester en wordt bijvoorbeeld duidelijk of een Rembrandt-ets ook werkelijk door hemzelf is afgedrukt of pas veel later.

Ter gelegenheid van het verschijnen van de nieuwe Hollstein-delen toont het Rijksmuseum vanaf 20 november 36 etsen van Rembrandt, die niet alleen een mooi beeld geven van Rembrandts etswerk, maar ook de onderzoeksresultaten van Hinterding en Rutgers verduidelijken.

Binnenkort vindt de presentatie van Rembrandt Ontrafeld plaats in het Rijksmuseum ter gelegenheid van de komende verschijning van de nieuwe delen van de Hollstein-catalogus.

Tijdens de presentatie geeft Erik Hinterding toelichting bij de getoonde werken van Rembrandt en vertelt hij over zijn onderzoek.