Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Wieteke van Dort en de Sinterklaasprijs

 

altAMSTERDAM - Wieteke van Dort is in het zonnetje gezet. De 69-jarige actrice kreeg tijdens een rondvaart over de Amsterdamse grachten de Sinterklaasprijs. Volgens Bewonder Nederland, de organisator van de prijs, weet Van Dort met haar warme persoonlijkheid 'het ultieme sinterklaasgevoel uit te dragen'. Ook verdient de actrice de prijs vanwege haar 'indrukwekkende carrière als actrice in verschillende kinderprogramma's'.

Het unieke en veelzijdige talent van deze actrice overstijgt ieders verwachting en spot met alle clichées rond leeftijd en kansen. Wieteke van Dort is nog steeds actief in haar vak en verschijnt regelmatig in het tv-programma Klokhuis. Zij maakt nog steeds creatieve showitems. Ooit begon zij als actrice waarna zij in diverse tv-series speelde.

Maar haar werkterrein werd steeds breder en boeiender. Zij heeft tal van cd's en dvd's gemaakt en diverse kinderboeken geschreven en geïllustreerd. Daarnaast maakt zij schilderijen en tekeningen en beschildert porselein waarmee zij regelmatig exposeert.

Haar dynamiek en energie dwingen bij velen bewondering af. Ook staat zij midden in de realiteit van het moderne leven van alledag door haar actieve interesse voor kwesties als milieu en gezondheid.