Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Burgemeester Aboutaleb opent stralend China Light

altROTTERDAM - China en Rotterdam hebben een hechte band en Shanghai en Rotterdam zijn al lange tijd zustersteden van elkaar. Door een enorme hendel over te halen opent Burgemeester Aboutaleb ter bevestiging van deze band China Light Rotterdam. Honderden gasten zijn totaal perplex over wat zij zien... Iedereen is compleet weg van dit typisch Chinese stralende Lichtschilderij.

Tot en met 14 februari verlichten 35 lichtobjecten en –taferelen Het Park bij de Euromast. Hiermee is de eeuwenoude Chinese traditie van lichtfestivals nu ook in Rotterdam te beleven.

"Schitterend! Een geweldige toevoeging aan het festival thema van Rotterdam,' verklaart Aboutaleb, die wordt bijgevallen door de honderden gasten waaronder DJ Lucien Foort, Quintis Ristie en Jet Sol.

Ruim 40 Chinese kunstenaars bouwden dit sprookjesachtige lichtparadijs compleet met een spetterende lasershow en Chinese demonstraties en optredens. Wandelend tussen meer dan 35 betoverende lichtobjecten van sprookjesfiguren, bloemen, dieren, een 100meter lange draak en een gigantische Temple of Heaven waan je je zelf ook in het magische China

Al eeuwen lang, sinds de eerste Chinese keizer, vieren de Chinezen Yuan Xiao. Het Festival van het Licht. is het traditionele feest dat het Chinese Nieuwjaar viert. De Chinese ‘Festivals of Lights’ zijn wereldberoemd en worden ook buiten China gevierd. Deze winter dus in Rotterdam.

Bezoekers van dit grootste lichtspektakel van Europa kunnen ook genieten van traditionele Chinese optredens en demonstraties. De drijvende kracht achter China Light Rotterdam is een van origine Chinees bedrijf dat een jarenlange ervaring heeft met de organisatie van lichtfestivals in China. Zij zien Rotterdam als de aanvang van een tour door de rest van Europa.

China Light Rotterdam is vanaf vandaag elke dag geopend, m.u.v. 31 december. Het park opent om 16.30 en sluit om 22.00 uur.

Tickets zijn te koop via chinalightrotterdam.nl