Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Kunstzinnig beeld van Koningin Beatrix gezocht

altAPELDOORN - Op 31 januari 2013 wordt koningin Beatrix 75 jaar. Ter gelegenheid hiervan gaat de NOS de komende weken op zoek naar kunstwerken die de vorstin uit- of afbeelden. Kunstenaars kunnen zelf hun creatie inzenden via de website van de NOS.

Een deskundige jury, bestaande uit ontwerper en kunstkenner Jan des Bouvrie, NOS-presentator en fotograaf Sacha de Boer en conservator van Paleis Het Loo Marieke Spliethoff, kiest uit de inzendingen 75 werken.

De winnende kunstwerken worden vanaf 31 januari tentoongesteld in het paleis in Apeldoorn, samen met werken van wereldberoemde kunstenaars als Andy Warhol en Marte Röling.

De zoektocht en de officiële opening van de tentoonstelling zijn woensdag 30 januari (19.00-20.00 uur, Nederland 1) te zien in een extra NOS-programma: ‘Het Beeld van Beatrix’.

Het gaat niet alleen om schilderijen, ook beelden, foto’s en andere kunstvormen komen voor deze bijzondere expositie in aanmerking. Kunstenaars kunnen tot en met dinsdag 15 januari aanstaande hun kunstwerk van koningin Beatrix met hun toelichting digitaal insturen.

De tentoonstelling, waar ook kunstwerken zijn te bewonderen van professionele kunstenaars, is tot en met 20 mei te zien op Paleis Het Loo.