Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Man in megging snakt naar aandacht

 

altHet begon in 2007 in allerlei buitenlandse collecties waar de man de mannenmode toonde gebaseerd op de megging ofwel de legging voor mannen. Voor jonge welgevormde lichamen nog wel te doen maar zodra dit idee geplugd werd in de dagelijkse draagmode allerminst attractief. Er zijn beroemdheden zoals Justin Bieber, Russell Brand en Lenny Kravitz die zich regelmatig in megging tonen. Maar ja, niets aan te doen. Mode is soms een tiran.

In Engeland is de mannelijke legging ofwel de megging so we speak "vrij verkrijgbaar." In New York wordt de megging tegenwoordig vaak geobserveerd. En zelfs trendwatchers staan geschrokken aan de kant bij het voorbij komen van een man in deze outfit waarin zijn edele delen zeer onverhuld worden getoond. "Vrouwen doen dit toch ook," argumenteren de meggingdragers. "Vrouwen doen er aan alles om hun body zo sexy mogelijk te promoten. En er worden zelfs de kledinggewoontes uit de middeleeuwen bij gehaald om deze nieuwe trend te "onderbouwen."

Toen schijnt iedereen in nauwsluitende broek te hebben rondgelopen. Een beeld wat vermoedelijk grotendeels ontleend wordt aan historische kostuumfilms.

Je hoort deze mannen ook zeggen: "En waarom zouden alleen balletdansers zich zo mogen showen?" Het antwoord aan de heren zou kunnen zijn dat iedereen vrije keuze heeft. En een toga of een Schotse rok worden ook geaccepteerd. Maar de meeste mannelijke figuren zijn zelfs al niet gediend met skinny jeans omdat bepaalde onvolmaaktheden wel erg aan de dag treden. Wat minder nauwsluitende kleding covert dat op een heel beminnelijke wijze.

Mannen in megging ofwel de van de vrouw afgekeken legging maar nu dan door mannen gedragen hebben enorme behoefte aan aandacht. Dat krijgen ze dan inderdaad volop van omstanders die vaak denken: "Als je wilt overkomen als jazzdanser met die megging moet je nog heel wat jaren oefenen. Of minstens uren zwoegen in de sportschool. En zelfs dan is het resultaat helaas wel iets minder fantastisch dan je denkt..."