Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

De Huisvrouwmonologen van Sylvia Witteman

altMet De Huisvrouwmonologen maakt Sylvia Witteman haar debuut als theaterauteur. Huisvrouwen met stress en ploeterende moeders. Sylvia Witteman verwerkt het dagelijks leven van de vrouwen die ‘alles goed willen doen’ in De Huisvrouwmonologen. Druk, druk, druk ... Daar gaat het over in deze humoristische voorstelling waar we nog even op moeten wachten maar het is tijd dit onderwerp 'te checken.' 

Vrouwen die alles goed willen doen – daar zijn er veel van - een gezin, een goede carrière, kinderen opvoeden, netwerken en intussen ook nog een relatie onderhouden met je man. Vergeet ook niet af en toe te sporten en je vriendinnen te zien. Het klinkt al heavy.

Schrijfster / columniste Sylvia Witteman haakt met een dikke knipoog in op de problemen van de moderne, werkende vrouw. In De Huisvrouwmonologen neemt Witteman het hectische vrouwenleven onder de loep met veel humor en zelfspot.

Met chronisch slaaptekort, verharende katten als huisdieren en kinderen die altijd op het verkeerde moment ziek zijn.

In de voorstelling gaan drie vrouwen met elkaar in dialoog over de invulling van hun leven. Gijsje moet nog aan kinderen beginnen, Saskia heeft een huis vol en Elise zit met een leeg nest. Wat willen zij met hun leven?

Witteman heeft in samenwerking met Geert Lageveen (o.a. regie Orkater, Plien & Bianca, Sanne Wallis de Vries) en Richard Kemper (Veldhuis & Kemper) het script ontwikkeld en een hilarisch, ontroerend en herkenbaar tijdsdocument gemaakt.

En Rick Engelkes Producties i.s.m. The Fame Game presenteert De Huisvrouwmonologen van Sylvia Witteman.

De talentvolle Sylvia Witteman schrijft al jaren columns voor Linda. en de Volkskrant. Zij heeft veel boeken uitgegeven en leverde de basis voor de nieuwe Nederlandse film Soof.

Nog even wachten maar De Huisvrouwmonologen gaat op 4 april 2013 in première in theater Diligentia te Den Haag. Er zullen veel toeschouwers vast heel veel in herkennen...