Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Rijksmuseum Fonds heeft nieuwe voorzitter

altAMSTERDAM - Het Rijksmuseum is verheugd dat Bernard Wientjes de nieuwe voorzitter is van het Rijksmuseum Fonds. Hij volgt Henk Rottinghuis op. Wientjes, voorzitter van de ondernemingsorganisatie VNO-NCW en in die hoedanigheid vice-voorzitter van de SER, is sinds oktober 2011 lid van het Rijksmuseum Fonds.

Het Rijksmuseum Fonds is de steunstichting van het Rijksmuseum en maakt restauraties, wetenschappelijk onderzoek en educatieprojecten mogelijk. Onder voorzitterschap van Henk Rottinghuis zijn ruim 30 fondsen door particulieren opgericht, lanceerde het Rijksmuseum de International Circle en werden onder andere De bocht van de Herengracht van Berckheyde en De vierkante man van Karel Appel verworven.

Tevens kwamen succesvolle projecten op het gebied van educatie tot stand, zoals Jij & De Gouden Eeuw, en financiering voor vele restauraties voor de opening van het Rijksmuseum volgend jaar april.

Het Bestuur van het Rijksmuseum Fonds bestaat verder uit: drs. A.L.M. Nelissen (penningmeester), mr J. Scholten, dr. P.L.C. Huvenne en mevrouw mr. A.C. Kruize-Schuitmaker.