Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Wat vindt Nederland in 2013?

altHILVERSUM - Jack Spijkerman is vanaf zaterdag 5 januari terug met zijn publieke opinieprogramma ‘Wat Vindt Nederland?’. Rode draad is het laatste nieuws en wat dé gemiddelde Nederlander hier van vindt. Het populaire RTL 4-programma trapt het komende seizoen af met een nieuw gezicht in een geheel nieuw decor. Jack wordt voor het eerst bijgestaan door Jojanneke van den Berge.

Zij licht acht weken lang de gepeilde onderzoeksresultaten toe. Behalve de studio, is Jojanneke op straat te vinden om de mening van de Nederlanders te onderzoeken. Wat vinden zij nu van alle laatste ontwikkelingen in het land? Ook dit jaar nemen twee teams het tegen elkaar op.

In deze reeks zijn de teamcaptains gevonden in de gedaante van cabaretiers Remco Veldhuis en Richard Kemper. Zij buigen zich, elke week, met elk één BN-er over actuele kwesties op het gebied van politiek, showbizz en sport. Deze uiteenlopende onderwerpen zijn door onderzoeksbureau Peil, van Maurice de Hond, voorgelegd aan een representatieve afspiegeling van de Nederlandse bevolking.

Remco Veldhuis: ‘We hebben er echt zin in. Dit is echt een programma voor ons omdat 'de mening' ons al jaren fascineert. De mening van de meerderheid is namelijk niet altijd de waarheid. Dat is iets waar we ons in het dagelijkse leven behoorlijk druk over kunnen maken. Normaal zijn we daarbij dan een niet te splijten duo, maar ik doe niet mee aan een spelletje om te verliezen...’

Richard Kemper: ‘Ik zie veel overeenkomsten tussen het programma en ons als duo. Wij bespreken met onze cabaretprogramma's elke avond al in het theater wat Nederland overal van vindt, en dat mogen we nu dan ‘officieel’ doen. Heerlijk!’ 

Uitzending RTL 4: wekelijks vanaf zaterdag 5 januari, tussen 22.00 uur en 23.00 uur.