Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Bloed, zweet en creativiteit bij Belgische gamers

altANTWERPEN - Het weekend van 25 tot 27 januari 2013 verzamelen zo'n zestig game designers (professionals en studenten) in Designcenter De Winkelhaak te Antwerpen voor de Global Game Jam. Synchroon met duizenden collega's in andere landen zullen ze er op twee dagen tijd honderden games ontwikkelen.

Enkele duizenden game designers, 58 landen, 270 locaties, 48 uren en 1 opdracht: dat zijn de ingrediënten voor de derde editie van deze wereldwijde uitdaging. Vrijdagavond 25 januari, om 17u onze tijd, wordt vanuit hoofdkwartier Amerika de opdracht voor 2013 bekendgemaakt. Het startsein voor een intense tweedaagse marathon van weinig slaap, veel bloed, zweet, creativiteit en collegialiteit.

De Belgische delegatie verzamelt op initiatief van GriN voor het vijde jaar op rij in Designcenter De Winkelhaak.

Wim Wouters (CEO van GriN multimedia): "Game designers zijn per definitie een beetje 'freaks': we zijn allemaal heel gepassioneerd bezig met ons vak, en we zijn niet echt talrijk… Dus zoeken we elkaar graag op om te praten over wat we doen, samen te creëren, naar creatieve oplossingen en nieuwe technieken te zoeken. De Global Game Jam is daar een perfecte aanleiding voor, zo bleek maar weer eens uit de inschrijvingen: binnen enkele dagen waren alle 60 plaatsen bezet. De freaks komen nu eenmaal graag samen!”

Dit is het vijfde opeenvolgende jaar dat het game-event in Antwerpen georganiseerd wordt. De 'jubileumeditie' voorziet dan ook in de nodige randanimatie. Zo is er de 3D-scanner van IIID Evolution waarmee je jezelf in enkele seconden in 3D kan zetten en de allereerste Winnitron (free-to-play arcade kast) in België.

Naast deze unieke hi-tech blikvangers zullen ook de meisjes van Cheerleader Academy (CLA) hun opwachting maken: zij komen zaterdag om 17 uur de deelnemers aanmoedigen voor de laatste 24 uren van de marathon.