Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Albert Verlinde over het geluk van vrij kunnen zijn

 

altDEN HAAG - Albert Verlinde is in 1984 afgestudeerd aan de Academie voor de Kleinkunst en speelde in diverse musicals. In 1989 maakte hij de overstap naar de televisie, waar hij heeft gewerkt als producent en redacteur. Inmiddels is hij theaterproducent en vast panellid in het populaire showbizz-programma RTL Boulevard.

Hij is eigenaar van het productiebedrijf Albert Verlinde Entertainment. Verlinde is eveneens lid van het Nationaal Comité dat de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden moet gaan organiseren en coördineren.

Verlinde: "Wat dichtbij is, zie je vaak niet. Ik sta er eigenlijk zelden bij stil wat Nederland nu voor mij betekent. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat we hier in vrijheid leven en wonen. Daarom vind ik het wel goed om er nu eens bewust aandacht aan te besteden. Want ons Koninkrijk, de manier waarop wij het in Nederland georganiseerd en geregeld hebben, is wat mij betreft een groot goed. Het maakt dat we kunnen leven op een plek waar je vrij bent en je vrij voelt. En in Nederland heeft iedereen recht op z’n mening. Voor mij maakt dat ons land tot wat het is."

Verlinde vindt dat hij daar persoonlijk veel aan te danken heeft want hij mag bijna dagelijks zijn mening op televisie verkondigen.

Verlinde: "Een mening mogen hebben betekent ook dat je een hekel mag hebben aan anderen en mag klagen. En dat doen we ook! Nederland is een enorm mopperland. We mopperen op onze inspraakprocedures, de debatten, de regels. Tegelijkertijd zijn we het er meestal ook wel weer over eens dat het goed is, dat we dat allemaal hebben. Wie kent het gevoel niet: als je terugkomt van vakantie waardeer je weer wat je thuis hebt. Afstand neemt de vanzelfsprekendheid weg. En dan weet je weer dat het in Nederland zo slecht nog niet is," zegt Verlinde op de website van het Nationaal Comité: www.200jaarkoninkrijk.nl.