Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Hele rare actie DWDD jegens Ronnie Tober

 

altHet optreden van zanger Ronnie Tober vandaag in het programma van MAX waarin hij uitgebreid werd ondervraagd over zijn carriere in de entertainmentbusiness heeft nogal een merkwaardig staartje gekregen. In het interview vertelde hij hoe hij toen hij jong was via een tante die hem had opgegeven om mee te doen aan een programma aan het zingen was geslagen in het openbaar. Ronnie Tober is daarna uitgegroeid tot een artiest die over de hele wereld heeft opgetreden met veel bekende grote sterren maar het is hem allerminst naar zijn bol gestegen zoals dat kennelijk wel het geval is bij sommige programmamakers van de VARA.

Er werd in de uitzending van omroep MAX ook gesproken over de Ronnie Tober Foundation die jaarlijks vele geestelijke beperkten op een mooi uitstapje tracteert. Daarvoor is veel sponsoring nodig waarvoor Ronnie Tober met behulp zijn partner en een team van toegewijde vrijwilligers zeer actief is.

Hoewel Ronnie Tober onder de ouderen kan worden gerangschikt zijn zowel hij als zijn partner zeer sociale mensen die midden in het leven van alledag staan. Ook in het programma van MAX bleek hij een gast die veel te vertellen heeft zonder drammerig te worden. Iemand die op een ontspannen wijze in de studio aanwezig was.

Het interview werd besloten met een door Ronnie Tober gezongen lied wat begeleid werd door een pianiste. Dat optreden was niet zo gemakkelijk zonder enige zaalversterking maar toevallig hebben we het lied beluisterd en het optreden klonk heel goed.

Wie schetst echter onze verbazing toen op dezelfde dag na het grote programma van DWDD waarin Matthijs Van Nieuwkerk de prijs kreeg Omroepman Van het Jaar (wat ons betreft welverdiend: Van harte!) in een after-programmaatje een heel naar filmpje kwam. Daarin zag je het lied van Ronnue Tober wat toch enkele minuten heeft geduurd verknipt en bekort tot een aantal korte flitsen die een geheel van de melodie af geraakte zanger presenteerde. Dat klopte totaal niet.

Hoe de makers van dit afterprogrammaatje dat voor elkaar gekregen hebben weten we niet want we hebben de uitzending gehoord en daar klonk alles goed. Welke streek heeft men hier uitgehaald? Wat heeft de VARA die juist oprecht wil overkomen voor reden om deze bekwame zanger die over een jarenlange vakkennis en internationale ervaring beschikt op zo'n karikaturale manier neer te zetten?

Desgevraagd : Ronnie Tober weet de reden niet en heeft de uitzending ook niet gezien. Gelukkig maar.

Onze redactie vraagt zich af: Moest er na de feestvreugde over de prijs voor Matthijs van Nieuwkerk even een messteek aan het imago van de gast uit het MAXprogramma worden uitgedeeld om een bepaalde reden die ons niet duidelijk is geworden?

Werd door al het gejubel over de prijs de vrolijke sfeer wellicht wat te veel over-de-top voor de altijd zo olijke en kritische rakkers?

Iedereen gaat wel eens fout in. Ook in omroepland kan men wel eens te grappig willen doen. Maar in het algemeen is het wel een heel nare gewoonte om mensen die zich daar slecht tegen kunnen verdedigen zo slnks de grond in te trappen. Het vertelt overigens altijd heel veel over lieden die het nodig vinden zoiets te moeten doen.