Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

André Van Duin en Jan Wijdbeens beleven dolle avonturen

altHILVERSUM - Ook in de vierde aflevering van ANDRÉ VAN DUIN’S ANIMAL CRACKERS valt Jan Wijdbeens weer van de ene in de andere verbazing tijdens zijn zoektocht naar de liefde tussen mens en dier. Zo begeeft Wijdbeens zich tussen de wilde dieren in een safaripark en haalt hij olifant Carla door de wasstraat. Hij moet zich staande proberen te houden tussen een groep enthousiaste Golden Retrievers en ontmoet een door kippen geïnspireerde kunstenaar.

In Safaripark Beekse Bergen weten de dieren niet wat ze meemaken als Jan Wijdbeens met zijn gele autootje door het park rijdt en daar zijn tent opzet. Maar zijn verblijf in het park is allesbehalve een vakantie want de reporter wordt aan het werk gezet. Zo moet olifant Carla gewassen worden. Wijdbeens wast haar achter de oren, schrobt haar nageltjes schoon en geeft haar te eten. Het lijkt Wijdbeens allemaal heel makkelijk af te gaan totdat hij met de valkenier op pad gaat.

In het verblijf van een gier voelt Wijdbeens zich toch niet helemaal op zijn gemak. Met angst en beven voert hij de vogel en weet hij niet hoe snel hij de benen moet nemen. Verder bezoekt Wijdbeens een vrouw die samenwoont met vijftien Golden Retrievers. De honden zijn erg enthousiast over de komst van de reporter en laten dat dan ook goed merken.

Hij waagt een poging de honden te dresseren en ze door een buis te laten lopen. Maar zoals te verwachten is, gaat dit volledig mis en weet Wijdbeens zich amper staande te houden.

Dat kippen een inspiratie kunnen zijn voor kunst, ondervindt Jan Wijdbeens tijdens een bezoek aan de kunstenaar Koen Vanmechelen. De kunstenaar en de reporter zitten niet helemaal op dezelfde golflengte. Toch probeert Wijdbeens zich in de kunstenaar te verplaatsen en zijn kunst met andere ogen te bekijken. Maar dat gaat hem niet heel makkelijk af.

Uitzending: zaterdag 26 januari bij de TROS op Nederland 1 - 20.30 uur.