Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Alexander Pechtold veilt op De Stripdagen

 

altARNHEM - Zondag 10 maart is er tijdens De Stripdagen in Gorinchem vanaf 14.00 uur een speciale veiling voor KWF Kankerbestrijding met als veilingmeester D66-fractieleider Alexander Pechtold, sinds 1995 gediplomeerd veilinghouder. De door Alexander Pechtold te veilen stukken zijn originele tekeningen belangeloos afgestaan door het puikje onder de Nederlandse striptekenaars samen met ruim 100 andere stripmakers op het festival aanwezig.

De kavels kunnen worden bekeken op zondag 10 maart van 12.00 – 13.00 uur. De volledige opbrengst van het originele tekenwerk zal in het kader van de actie Suske en Wiske helpen kinderen! door Stichting De Stripdagen worden gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. Suske en Wiske helpen kinderen! is een actie die is ingesteld door de uitgever van Suske en Wiske in het kader van de viering van de 100e geboortedag van Willy Vandersteen, geestelijk vader van deze striphelden.

De Stripdagen 2013 sluit met het thema In de voetsporen van Willy Vandersteen naadloos aan bij deze viering. Andere highlights van De Stripdagen 2013.

Han Peekel, een bekende tv-persoonlijkheid, presenteert zaterdagavond 9 maart de uitreiking van de Stripschapprijzen. Scheidend burgemeester Piet IJssels van Gorinchem reikt tijdens de ceremonie de belangrijkste prijs – de Stripschapprijs – uit.

Eregasten tijdens het festival zijn onder meer de huidige makers van Suske en Wiske: Peter van Gucht en Luc Morjaeu. Maar ook andere studiomedewerkers zijn present, zoals Eric de Rop, Jeff Broeckx en de inmiddels 75-jarige Paul Geerts die door Willy Vandersteen hoogstpersoonlijk werd aangewezen als diens opvolger.

Op een oppervlakte van 6000 vierkante meter staan ruim 100 standhouders met kramen en tafels waar zo'n beetje alles te koop is wat je maar kunt verzinnen op het gebied van strips. Veel standhouders brengen speciale edities uit van nieuwe boeken.